Perinteikäs yritys Tramontina on saanut alkunsa 113
vuotta sitten Etelä-Brasiliasta kuuluisalta Pampan alueelta, joka on tunnettu
Brasilialaisen grillauksen eli Churrascon synnyinpaikkana. Churrascon juuret
juontavat 1700-luvulle, jolloin karjapaimenilla eli Gauchoilla oli tapana grillata
lihaa maahan painetuissa vartaissa nuotion äärellä.
Tramontina on ennen kaikkea tunnettu pihviveitsistään. Yritys valmistaa vuosittain yli 90 miljoonaa keittiöveistä sekä 500 miljoonaa aterinta tehden siitä maailman suurimman pihviveitsivalmistajan. Tänä päivänä yli 10 000 henkeä työllistävä Tramontina on kuuluisa erinomaisten tuotteidensa lisäksi vastuullisuudestaan, niin työntekijöiden, ympäristön kuin paikallisten alueiden kehittäjänä.