Paistokasari Premium Steel 28 cm
Pinnoittamaton Premium Steel -sarjan paistokasari (ø 28 cm) sopii monenlaiseen ruoanlaittoon, mutta ihanteellinen se on korkeissa lämpötiloissa paistamiseen ja ruskistamiseen. Kasari on valmistettu laadukkaasta 18/10-teräksestä, joten runko ei väänny kovassakaan käytössä. Pohjan rakenteen alumiinisydän takaa nopean ja tasaisen lämpenemisen. Pohjan ulkopinnassa käytettävä 18/0-teräs on itsessään magnetisoiva materiaali, joten erillistä induktiorakennetta ei pohjaan ole tarvinnut rakentaa. Tyylikäs kansi on valmistettu kestävästä temperoidusta lasista, jonka läpinäkyvyys mahdollistaa kypsyvän ruoan tarkkailun kantta avaamatta.
Ruoan valmistuksessa voi käyttää metallisia työvälineitä, sillä pinnoitteen vahingoittumista ei pinnoittamattomassa kasarissa tarvitse varoa. Rosterinen paistokasari kestää hyvin myös erilaisia happamia ruoka-aineita, jotka saattavat ajan mittaan vahingoittaa muita paistoastioita (esim. tomaattipohjaiset kastikkeet). Erittäin kestävän ja helppohoitoisen rosterikasarin voi huoletta kuurata puhtaaksi käytön jälkeen, jolloin siihen ei jää makuja tai hajuja. Kasari ei myöskään ruostu säilytyksen aikana, vaikka sitä ei käyttäisikään joka päivä.
Kasarin reuna on muotoiltu niin, että siitä on helppo kaataa esim. kastiketta tarjoiluastiaan sotkematta. Tukeva kahva ei kuumene liedellä käytettäessä, mutta uunikäytössä kädet on aina suojattava asianmukaisilla uunikintailla. Paistokasari kestää uunin 260 °C:seen saakka.
Ennen ensimmäistä käyttöä pese paistokasari kauttaaltaan tiskiaineella ja kuivaa keittiöpyyhkeellä. Lämmitä kasaria keskilämmöllä ja sivele sille ohut kerros hyvin kuumennusta kestävää ruokaöljyä. Öljyn kuumennuksen jälkeen anna kasarin jäähtyä ja pyyhi talouspaperilla ylimääräinen öljy pois. Paistokasari on nyt käyttövalmis.
Päivittäisessä käytössä esilämmitä kasari ainekselle sopivaan lämpötilaan ennen paistorasvan lisäämistä. Oikea lämpötila on aivan olennainen: aineksia ei tule laittaa täysin kylmälle eikä liian kuumalle pannulle. Myös paistorasva on tarpeen, jotta ruoka ei tartu kiinni kasariin. Mausta ruoka vasta freesauksen tai pinnan ruskistamisen jälkeen, ja käännä kypsennettävä ruoka vasta kun paistettava pinta on kypsynyt tai ruskistunut kunnolla. Näin ruoka irtoaa rosterisesta paistopinnasta helpommin.
- halkaisija 28 cm, tilavuus 3,4 l
- sopii kaikille liesityypeille
- kestää uunin 260 °C:seen saakka
- kestää konepesun, mutta suosittelemme käsinpesua
Mittatiedot
Leveys: 550 mm
Halkaisija: 280 mm
Paino (netto): 2,5 kg
Paino (brutto): 2,825 kg
Leveys: 500 mm
Syvyys / pituus: 120 mm